Header kleur van het jaar 2025

Wat wordt de kleur van het jaar voor 2025?

Jaarlijks kijken designliefhebbers, interieurstylisten en architecten reikhalzend uit naar de bekendmaking van de Kleur van het Jaar. Deze kleur voorspelt niet alleen de esthetische trends die we in onze huizen zullen zien, maar symboliseert vaak ook de bredere maatschappelijke trends, veranderingen in levensstijlen en onze relatie met de wereld.

De 2025 kleuren van het jaar beginnen al binnen te komen en we kunnen geen genoeg krijgen van de rijke, verzadigde tinten. Van prachtig juweelblauw tot diep chocoladebruin, deze kleuren zijn uitgekozen door verschillende kleurexperts met nieuwste designtrends in gedachten. Tot nu toe draait het bij de 2025 kleuren van het jaar allemaal om het creëren van een gezellige, ontspannen sfeer zonder dat dit ten koste gaat van de krachtige verzadiging. Of je nu je muren wilt bijwerken of een oud meubelstuk wilt opfrissen, laat je inspireren door deze prachtige tinten voor je volgende verfproject.

Neutraal bruin

Een neutrale bruintint die overal bij past en een tijdloos interieur garandeert. Deze kleur raakt nooit uit de mode en sluit daarbij zeer goed aan bij de trend voor duurzamere keuzes en materialen.

Kleur van het jaar 2025 - tijdloos bruin

Perzikroze bruin

Geschikt voor zowel oudere, klassiekere interieurs als het moderne interieur is een lichtbruin met een perzikroze ondertoon. Een kleurtoon die zorgt voor een rustgevende en charmante ruimte. Een kleurrijker alternatief voor kleuren als wit, grijs of beige. Goed te combineren met een donkere diepe tint of met groen en grijstinten voor een aards gevoel.

 

Kleur van het jaar 2025 Lichtbruin met perzikroze ondertoon

Diepbruin

Diepbruine tinten maken een comeback in de designwereld. Een tint zowel modern als verfijnd kan zijn. Diepbruin is een aanvulling op een breed scala aan stijlen, van modern minimalisme tot rustiek chic, en past prachtig bij een breed kleurenpalet van zachte neutrale tinten tot diepe gewaagde paletten, waardoor de stijl van elke ruimte echt wordt opgewaardeerd.

Rijk rood met bruine ondertonen

De behoefte aan warmere neutrale tinten die ook een stemmig, gedurfd statement kunnen maken zorgde voor de keuze van deze rijke rode tint met bruine ondertonen als Kleur van het Jaar 2025. Met de overgang naar warmere neutrale tinten, zoals ivoor, crème kleuren, en bruintinten, krijgen warmere neutrale tinten steeds meer aandacht. Een manier om die gedurfdere kleuren, die scherpere kleuren, in huis te brengen.
Deze kleur stimuleert de creativiteit, inspireert en is tegelijkertijd veelzijdig genoeg is om een ruimte te transformeren.  Gebruik deze tint voor een gedurfde accentmuur of in een formele eetkamer, studeerkamer of leefruimte.

Kleur van het Jaar 2025 - Rijk rood met bruine ondertoon

Violet

Of het nu gaat om lavendel of vergrijsd paars, violette tinten zijn dit jaar overal te zien. Een onverwachte mix van traditioneel en modern. Deze kleur werd gekozen omdat het een gedurfd tijdperk van zelfexpressie vertegenwoordigt in de wereld van de woondecoratie, maar ook goed combineert met traditionele houttinten en meer klassieke designkeuzes. Violet in combinatie met natuurlijke houttinten creëert een opvallend contrast dat zowel klassiek als eigentijds aanvoelt. Van subtiele kleuraccenten tot gedurfde wanden, deze veelzijdige tint biedt huiseigenaren talloze manieren om diepte en karakter in elke ruimte te brengen.”

Kleur van het Jaar 2025 - Violet

Juweelblauw

Blauwe verfkleuren waren populair in 2024, en het is duidelijk dat ze in 2025 niet zullen verdwijnen. Deze verzadigde juweeltint is gekozen vanwege zijn veelzijdigheid; het diepe blauw past naadloos in zowel moderne interieurs als in designstijlen uit de oude wereld waardoor het een kleur is die tegelijkertijd vertrouwd en onverwacht aanvoelt. Door te kiezen voor deze kleur maak je een gedurfd statement.

Kleur van het Jaar 2025 - Juweelblauw

Salie groen

Deze tint is gekozen vanwege zijn kalmerende kwaliteiten, die een heldere maar serene achtergrond vormen voor elke ruimte. De keuze voor deze tint omarmt het verlangen naar eenvoud en een langzamer leven. Het vormt het decor voor een rustige ruimte om ontspanning te bevorderen.

Vrolijk geel

Vrolijk geel vult onze huizen met optimisme, trots en energie. Ga ervoor!

Kleur van het Jaar 2025 - Vrolijk Geel

 

Zoals je ziet zijn de gekozen trendkleuren voor het jaar 2025 erg divers. Nog niet alle bekende verfmerken hebben hun kleur van het jaar 2025 naar buiten gebracht maar wat nu opvalt is dat er veel voor bruintinten en ondertonen gekozen wordt met daarnaast als tegenhanger frisse kleuren. Je vraagt je nu misschien af wat onze Kleur voor het Jaar 2025 is? Bij Pure & Original ligt de focus echter niet op trends maar op het kiezen van een kleur die echt bij jou of bij de betreffende ruimte past. Dit draagt bij aan een duurzamere en persoonlijkere keuze en zorgt ervoor dat een kleur veel minder snel gaat vervelen of zal voelen alsof het toch niet helemaal klopt. Met meer dan 200 kleuren om uit te kiezen zit er altijd wel een kleur bij die bij jou past en deze trendkleuren bieden wellicht wel wat inspiratie bij het maken van jouw persoonlijke kleurkeuze.

Vind je het zelf moeilijk om een kleur te kiezen? Ga dan eens bij onze verkooppunten langs voor een persoonlijk kleuradvies. Zij nemen dan de tijd om samen met jou tot de beste keuze te komen. Je kunt ook een kleuradvies inplannen bij een verkooppunt bij jou in de buurt via onze website.

Deel dit artikel